OBS Detta var ett aprilskämt!!!

Välkommen donation till bygdegården

Österängs bygdegårdsförening har helt oväntat fått en donation i form av en penninggåva på 5,6 miljoner kronor av en anonym givare.
För föreningens styrelse kom beskedet helt överraskande och synnerligen passande eftersom man är mitt uppe i processen med planering för en omfattande renovering och utbyggnad av bygdegårdens kök.
- Det är helt otroligt och fantastiskt glädjande säger en mycket nöjd ordförande Maria Borg när hon helt nyligen mottog beskedet. Pengarna som vi får är en mycket generös summa som är exakt dubbelt så stor som vad vi räknat med i kostnader för ombyggnaden.
Donationen innebär att man kan starta ombyggnaden direkt och föreningen är därmed inte längre beroende av bidrag från vare sig boverket eller kommunen.
Ingemar Andersson som är projektledare för ombyggnaden, mottog dock beskedet om donationen med blandade känslor.
-Nu är ju allt arbete förgäves, som vi lagt ner på att ta fram underlag och skicka ansökningshandlingar hit och dit, säger han. Vi är många som varit engagerade i detta och nu kan jag tycka att allt detta arbete har gjorts helt i onödan.
Men han medger att man ändå har nytta av de ritningar som tagits fram och en stor fördel är att man kan gå igång med rivning och ombyggnad redan i vår. Dessutom kan man göra ombyggnaden än mer omfattande än vad som planerats.
Vid ett blixtinkallat möte med styrelsen beslutades att man ska köra igång direkt och redan i eftermiddag kommer rivningen att påbörjas.
-Nu ska vi göra riktigt snyggt i bygdegården och vi kommer även att byta ut alla bord och stolar och alla inventarier, säger Maria Borg. Vi tänker även riva upp det gamla golvet i stora salen och lägga in ett nytt.
Eftersom inventarierna är i fullt användbart skick vill föreningen erbjuda alla som bor i Österäng med omnejd att gratis komma och hämta vad de vill ha.
-Vi kommer att bära ut alla prylar på parkeringen nu i eftermiddag och är det någon som är intresserad av parkettgolvet får de själva bryta upp det och då är det bra att ta med egen kofot, säger hon.
Särskilt stor rusning tror Maria Borg det kommer bli för att komma över de exklusiva skumgummimadrasser som gymnastikgruppen har använt flitigt sedan drygt 35 år tillbaka.
-Den typen av madrasser tillverkas nämligen inte längre och vi vet att de är eftertraktade.
För att fira donationen kommer föreningen även att ställa till med en riktig brakfest, som även den blir nu i eftermiddag.
-Alla besökare kommer att bjudas på päronfestis och varmkorv. Det är den menyn vi brukar duka fram när vi slår på stort i Österäng, säger en euforisk bygdegårdsordförande.

2017-04-01