Återinvigning av motionsspåret

Lördagen den 12 november var det feststämning i Österäng när motionsspåret återinvigdes efter en välbehövlig upprustning.
Det är bygdegårdsförening som ansvarar för motionsspåret och under hösten har man med hjälp av ett bidrag från kommunen kunnat göra en nödvändig röjning så att en del av spåret åter kan användas för olika motionsaktiviteter.
Drygt 35 personer från bygden hade kommit när det var dags för återinvigning och äran att klippa bandet fick unge Theodor Wessman som klarade uppgiften galant med lite hjälp av bygdegårdsföreningens ordförande Maria Borg.
Invigningen blev också ett ljudligt arrangemang med ett par kraftiga ton-stötar från en gammal tågtuta.
De som önskade deltog i ett kortare motionslopp, men de som föredrog att ta det lite lugnare kunde promenera i behaglig takt och samtidigt svara på ett antal tipsfrågor.
Löpartävlingen vanns av Edvin Johansson och bäst på tipspromenaden var Lotta Jägrud och Niklas Johansson. Alla barn som deltog fick godispriser.
Innan själva invigningen tog vid var det kraftsamling av ett gäng som fortsatte röjningen på den resterande delen av motionsspåret och förhoppningen är att även denna del ska kunna rättas till så att spåret åter blir den tvåkilometersslinga det varit från början.
Återinvigningen avrundades med att föreningen bjöd alla på glögg och varmkorv.

2016-11-12